Söndagsskola hemma

Nu i Corona-tider när vi inte kan träffas på samma sätt vill vi ge er söndagsskola på annat sätt. Gudstjänster sänds online. Det innebär också att många barnfamiljer är hemma och följer gudstjänsten hemifrån.

Vi vill ju så klart att även barnen ska få något. Därför  har vi startat SÖNDAGSKOLA HEMMA. Varje söndag, 10:30 kommer ett filmklipp av Emma, på Youtube och Facebook, med undervisning i ämnet för söndagen. Här nedanför kommer material för er att prata om hemma.

Upplägget blir så här:

• Gör, läs, prata, be
  • Titta på filmklipp med undervisning. Titta gärna tillsammans vuxna och barn.
  •  Prata om undervisningen utifrån frågor för ämnet.
  • Ni får olika förslag på aktiviteter som barnen kan göra när vuxna följer gudstjänsten, eller senare under dagen.
  •  För er som har äldre barn finns det även ibland fördjupningsfrågor.
  • Vi gör en Spotifylista med låtar som ni kan lyssna på och sjunga med i hemma: SÖNDAGSSKOLA HEMMA. Den kan uppdateras vissa veckor beroende på vilket tema det är. Spela gärna innan filmklippet och även efter. Du kan skanna Spotify-koden här.
  • I Söndagsskolan samlar vi in pengar till PMU. Nu när vi inte träffas vill vi därför uppmuntra er och barnen att istället ge via Swish. Det är då jätteviktigt att skriva”SÖNDAGSSKOLAN” i meddelandet annars går det in i församlingens verksamhet. (Den får ni ju så klart gärna ge till också.) Swishnumret är 123 580 78 70.

Ni föräldrar/vuxna har en viktig uppgift i dessa tider när vi inte ses på samma sätt i kyrkan. Vi ber för er och önskar er Guds välsignelse i uppgiften att leda era barn till Jesus.

Material till söndagsskola hemma

Söndag 31 maj

Tema: Pingsten

Söndag 24 maj

Tema: Kristi Himmelfärdsdag
All info och material finns samlad i pdf-filen nedan.

Söndag 17 maj

Tema: Jesus frestas

Söndag 10 maj

Tema: Jesus döps

Målarbild att skriva ut.
Påse att skriva ut och vika.

Söndag 3 maj

Tema: Nattvard