Betellogga större ruta runt

Serbien

Betelförsamlingen har sedan 1984 haft mission genom evangeliska församlingar i forna Jugoslavien. Det började med underhåll till pastorsparet Roseline och Dragoslav Strajnic, som då hade sin tjänst i Pula (nuvarande Kroatien). Efter några år flyttade de till Novi Sad, Serbiens andra största stad, ca 8 mil nordväst om huvudstaden Belgrad. Där är de fortfarande verksamma i den Evangeliska Kyrkan som vi stödjer och har en vänförsamlingsrelation med. 
Vi stödjer också Monika Vasiljevic som tillsammans med olika ideella ledare ansvarar för ungdomsarbete i Novi Sads samverkande evangeliska församlingar. Man anordnar läger, ungdomssamlingar, ledarträffar och olika satsningar för unga människor på väg till tro eller växande i sin tro och tjänst. 
Sedan några år stödjer vi även bibliska missionscentret “Apostolos”, som är en kristen missionsorganisation och bibelskola ledd av pastor Danijel Nikolic. I nära samarbete med lokala församlingar i Serbien och Bosnien undervisar man ledare i Guds ord och ger dem redskap att fungera i andlig tjänst. Under åren har drygt 200 studerande gått vidare i tjänst som fungerande ledare för Guds rike. Den största delen av dessa ledare är unga och en majoritet är romer.

Bibelskola Apostolos

Novi Sad