Betellogga större ruta runt

Tanzania

Familjen Alderblad från Öckerö, Paula och Ulrik, med barnen Filippa , Kevin , Flora, Lilly och Svea, har för andra gången nu flyttat till Arusha i nordöstra Tanzania. Ulrik och Paula kommer denna gång fokusera på produktionen av kristna TV-program för barn och ungdomar. Situationen för barnen i Tanzania är svår. Många är föräldralösa, då HIV/AIDS dödat många i föräldragenerationen. Man räknar med att cirka hälften av landets befolkning är under 15 år. Därför finns det ett stort behov av TV-program, som belyser hälsofrågor, mänskliga rättigheter, demokrati och utbildning! Kommer också vara en del i IBRA:s evangelisationssatsningar i ”key cities” och på ”Swahili coast”. 

Tanzania & Kenya

Betel är med och stöttar Maria Utbult som arbetar varannan månad i Tanzania och Kenya med utbildning av ledare i barnverksamhet i kyrkor i Tanzania och Kenya. 
- Det är meningen att jag ska jobba halvtid, dvs varannan månad, med detta. Men sedan i september, dvs 9 månader, har jag oftast jobbat heltid för att färdigställa lektionsmaterialet med 55 lektioner, säger Maria.
Materialet innehåller 55 lektioner i en bok på engelska och en likadan bok på swahili. Det ingår en cd med 64 sanger och en sangbok med ackord. De 52 barnprogrammen, som sänds på TV i Östafrika, ingår också i paketet som DVD:er.
- "I Rafiki Gereji blir vi vänner med Gud, varandra och oss själva", är vår sammanfattning av det arbete vi gör, säger Maria. Det är ett tufft och slitsamt arbete ibland, men värt varje sekund när man ser vad jobbet kan göra för människors liv, fortsätter hon.