UPPDATERAD information med anledning av corona.

Men anledning av rådande situation vad gäller Corona-viruset och frågor som uppstår kring detta vill vi skicka ut information hur vi tänker i Betelförsamlingen.

Fredag 27 mars kom nya direktiv att man inte längre får ha sammankomster med fler än 50 personer.

Det innebär att vi kommer att räkna varje person som kommer till våra gudstjänster och övriga samlingar. Vi har öppet kyrkan med de samlingar som vi kan och vi är noga med att räkna så att vi inte blir fler än vad vi får. Du som är över 70 år, du är i riskgrupp och bör stanna hemma precis som Folhälsomyndigheten rekommenderar starkt. Gudstjänsterna sänds via Facebook så du som är hemma kan se. Länk till filmerna finns på vår hemsida här

Vi har för närvarande pausat följande samlingar tills krisen är över:

• Fyrbåksoasen
  • Stickcafét
  • Torsdagsfika
  • Allsångskvällar
  • Några cafékvällar
Det kan snabbt ändras så håll dig uppdaterad på hemsida och våra sociala medier.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020-03-11
För närvarande planeras alla möten och samlingar att genomföras enligt ordinarie schema. Vi ställer i dagsläget inte in något men vi håller oss hela tiden uppdaterade och är beredda om läget skulle ändras.

Vi tar del av Folkhälsomyndighetens information och arbetar enligt de rekommendationer som finns på Krisinformations webbplats.

Vi vill inte och behöver inte leva i fruktan, men vi vill vara visa i vår hantering. Här är några punkter att ta i beaktning för att undvika smitta:

• Stanna hemma när du är sjuk eller har förskylningssymtom för att undvika att smitta människor på bussen, arbetsplats eller här i kyrkan.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • I Betelkyrkan förser vi Fyrbåken med handsprit som vi med fördel ser att alla nyttjar innan vi tar del av fika.
  • Vi undviker att ta i hand och kramas när vi träffas.
  • Våra toaletter städas oftare och mer noggrant.

Låt oss vara visa, och låt oss be för de drabbade.