Betellogga större ruta runt

SKYTTEKONFA 22/23

Få nya vänner, åk på läger, lär dig skytte, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud.

Har du tankar om livet, kyrkan och Gud? Finns det ens någon Gud? Detta och mycket mer handlar konfan om! Vi förutsätter inte att du tror eller kallar dig kristen, men i konfan finns det en chans att ta reda på mer om Gud och vad kristen tro handlar om.

Kan det vara så bra att det går att kombinera konfirmation med sportande? Vill du gå i konfirmation och få chansen att samtidigt åka på ett riktigt roligt läger till våren? Häng på vår SkytteKonfa och kombinera konfan med pistol och luftgevärsskytte. Vi träffas tre gånger per månad i Betelkyrkan, tisdagar kl 17-19, och var fjärde tisdag är vi med Öckerö Skytteförening och lär oss att skjuta.

Öckerö Skytteförening är bland de bästa skytteklubbarna i Sverige och har haft 14 skyttar i Sveriges landsslag sedan starten 1998. De har haft någon i landslaget varje år, och under 3 år bestod hela Sveriges juniorlandslag av skyttar från Öckerö Skytteförening.
Varför skytte? Skytte är en sport som alla "platsar" i. Du behöver inte vara stor, stark, snabb, smal etc. för att lyckas. Skytte är en av två sporter i världen där flickor och pojkar deltar på lika villkor. Dess utom är vi mycket glada över att kunna göra det tillsammans med en så professionell och varm klubb.

På konfa-träffarna fikar vi, kör någon lek, och har sedan konfa-undervisning om livet, Gud och kyrkan. Konfirmanderna får möjlighet att fundera över livets frågor tillsammans. Under konfa-året ska konfirmanderna vara närvarande på 8 gudstjänster. Under våren åker vi iväg på ett läger. Det brukar bli ett "minne för livet". I dagsläget är destinationen oklar, men konfirmanderna måste se till att de har giltliga pass. Om man redan har gått konfa kan man vara med som hjälpledare och hålla i fikat och lekarna. Hjälpledarna är även med på skyttet och lägret.

Dag och tid: Tisdagar kl 17-19 i Betelkyrkan eller 17-18 på Öckerö Skytteförening.
Läger: Vi åker på ett roligt läger, men destinationen är inte klar ännu. Det meddelas vid uppstarten.
Uppstartsgudstjänst: Söndag 11 september, kl 11:00 i Betelkyrkan.
Konfirmationsavslutning: Söndag 21 maj 2023, kl 11:00 i Betelkyrkan.
Avgift: 1700 kr / konfirmand. 1500 kr / hjälpledare. Betalas innan uppstart-gudstjänsten. Från 1 juli höjs avgiften 150 kr.

Anmälan: Sista anmälningsdag är 11 september. Men från 1 juli höjs anmälningsavgiften med 150 kr. Du anmäler dig genom att klicka på knappen på den här sidan där det står “Anmälan 22/23” och fyller i uppgifterna. 

Inbetalning: För inbetalning av konfaavgiften, swisha 1700 (konfirmand) eller 1500 (hjälpledare) till Betelkyrkan 123 580 78 70, märk "Skyttekonfa [För- och Efternamn]", senast vid uppstart-gudstjänsten 11 september 2022.

ARRANGÖR
Skyttekonfan arrangeras av Betelkyrkan Hönö. Huvudledare är Andreas Märs, ungdomspastor.
Honom kan du även kontakt om du har frågor: 076-594 20 42, andreas.mars@ibra.se

Häng på ett kul år med Skyttekonfa hos oss!

BRA ATT VETA

HUR GAMMAL SKA MAN VA?
Skyttekonfa är för dig som går åttan i högstadiet. Läsåret 22/23 är för dig som är född 2008.
 
NÄR ÄR KONFAN?
Konfan pågår från september – maj. Läsåret 22/23 kommer att starta 11/9 11.00 med uppstartsgudsjänst och avslutas 21/5 2022 med Konfagudstjänst. 
 
HUR OFTA TRÄFFAS MAN?
Under Konfa-året träffas vi varje vecka, en eftermiddag, förutom när det är lov eller studiedagar. Varje träff är två timmar som börjar med fika och gemenskap 17-18, därefter lektion 18-19.

MÅSTE MAN VARA KRISTEN FÖR ATT GÅ?
Nej. Alla är välkomna och du behöver varken vara med i någon kyrka, kalla dig kristen eller vara döpt för att gå hos oss.
 
VAD BETYDER KONFIRMATION?
Konfirmation betyder “att bekräfta”. Hos oss konfirmerar du/bekräftar du att du tagit emot undervisning i den kristna tron.
 
KOSTAR KONFAN NÅGOT?
Skyttekonfan kostar1700 kr/konfirmand och 1500 kr / hjälpledare. Betalas innan uppstartsgudstjänsten. Från 1 juli höjs avgiften 150 kr. Det täcker läger, skytte och Bibel.
Konfan kostar 2500 :- och det täcker för Tysklands-resan, sporterna, försäkring och Bibel.
 
HUR ANMÄLER JAG MIG?
Du anmäler dig genom att klicka på knappen på den här sidan där det står “Anmälan 22/23” och fyller i uppgifterna. 
 
VIKTIGA DATUM KONFA 22/23
Hösten 2022
Uppstartsgudstjänst 11 sept 11:00
Första Konfatillfället 13 sept 17-19.
Våren 2022
Konfaresa återkommer vi med datum
Konfagudstjänst 21 maj